Share on facebook
Share on linkedin

5 tips voor een beginnende poolspeler

Nog niet veel biljartervaring en wil je jouw spel verbeteren? Lees dan zeker deze vijf tips waar je meteen het verschil mee kunt maken! Poolen is enorm leuk om rustig te spelen met vrienden, maar dat betekent niet dat je geen indruk op je medespelers kunt maken.

  1. Let op je houding

Vaak staan spelers niet sterk genoeg op hun benen, waardoor het moeilijk is om volledig in balans te zijn. Probeer goed in evenwicht te staan en zet druk op beide voeten. Je houding zou rustig en comfortabel moeten zijn, zodat jij enkel moet focussen op de juiste stoot. Zo zul je nét iets beter kunnen mikken en met meer zelfvertrouwen de bal spelen.

  1. De juiste stoot

Als je goed gepositioneerd staat, is het tijd voor de stoot. Het is enorm belangrijk om de keu rustig vast te houden en je vooral niet te laten verrassen door je eigen schot. Laat de keu voor dat je de bal echt raakt rustig een paar keer glijden om die beweging in de vingers te hebben. (Doe dit niet té vaak want dan kun je je ritme verliezen en uiteindelijk toch overhaast spelen)

  1. Denk een stap vooruit

Als je de basics van biljart onder de knie hebt, kun je een stapje verder gaan. Stel dat je een bal pot, wat bij de beurt erna? Door tactisch de witte cue ball te spelen en rekening te houden met waar deze precies in contact komt met een andere bal, kun je voorspellen en zelfs bepalen welke richting de cue ball op gaat. Zo kun je beginnen aan een streak!

  1. Experimenteer met effect

Dit is al een iets moeilijkere stap, maar zeker niet iets om bang voor te zijn. Je zult merken dat als je de witte bal op een bepaalde plaats (bovenaan, onderaan,…) raakt dit invloed zal hebben op het traject. In combinatie met tip 3 kun je zo bepalen of de cue ball juist verder naar voren rolt, of juist niet (back spin). Dit is zeker niet voor de hand liggend dus oefenen is hier de boodschap!

  1. Amuseer je!

Pool (en elke vorm van biljart) is een geweldige manier om plezier te hebben met vrienden. Een beetje competitiviteit en spanning kan uiteraard geen kwaad, maar het heeft geen zin om je onnodig op te winden. Als je rustig en ontspannen bent zullen jouw poolskills beter tot hun recht komen, en je maakt nog eens meer plezier.

 

Klaar om te beginnen? Op onze site kun je ook alle échte regels vinden, we wensen je veel poolplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer posts.

Biljartkeu, welke keu moet ik kopen?
Arnaud

Welke keu moet ik kopen?

Iedere spelvariant heeft zijn eigen soort keu.   Net zoals iedere spelvariant gespeeld wordt op een andere soort tafel, hoort bij elke variant ook een andere keu. Waarop verschillen deze

Lees verder »