Share on facebook
Share on linkedin

Playlife – Een passie voor biljarttafels, kwaliteit en vakmanschap

Mijn naam is Arnaud Browaeys en ik beschik over een ongelooflijke passie voor biljarttafels. Tevens ben ik ook zaakvoerder en oprichter van Playlife. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop, plaatsing en onderhoud van de grotere speeltoestellen. Zoals biljart– en snookertafels, evenals voetbaltafels of kickerair hockey tafels en arcade games.

Moeizame start

 

Ik ontdekte de echte wereld van de biljarttoestellen op een beurs zo’n 15 jaar geleden. Eerst begon ik met het plaatsen van de “basis” modellen. In het begin was ik nog onvoldoende vertrouwd met de vele verschillen in kwaliteit en duurzaamheid tussen merken en modellen. Zoals bijvoorbeeld de stevigheid en opbouw van de tafel, de verschillende materialen, de kwaliteiten van de lakens en de verschillen in ondergrond van het speelveld (platen). Door zelf de biljarttafels te installeren, ontdekte ik gaandeweg deze soms cruciale verschillen. Zo kreeg ik inzicht in de finesse en vakmanschap van binnenuit. Hier bestaat geen training voor en kan je dus enkel leren vanop het terrein.

Playlife Specialist in biljarttafels

Tijdens mijn eerste jaren met Playlife, dacht ik mij te moeten richten op het bredere publiek. Zo begon ik met de verkoop van biljarttafels met een focus op democratische prijzen. Ik heb toen echter allerlei problemen ondervonden met deze modellen. Dit zijn toestellen die ik vandaag zou beschrijven als “basis” versies. Vele uren heb ik gespendeerd om pooltafels te plaatsen, die volgens de specificatie top waren, maar waar bij de installatie veel extra zorg nodig was. Ik wou immers geen compromissen sluiten op vlak van kwaliteit en gebruikservaring voor mijn klanten. Al snel werd duidelijk dat er heel wat verschillen zijn in uitvoering en kwaliteit.

Meer dan zomaar een bouwpakket

 

Een biljart plaatsen is meer dan gewoon een bouwpakket in mekaar steken. Allerhande onverwachte problemen kunnen zich voordoen – zoals wanneer de basisstructuur van de tafel te licht is voor het gewicht van de leien, of als de schroeven het hout doen barsten. Vervolgens zakken om de ballen op te vangen niet passen en bijgesneden moeten worden, spijkers die loskomen van de zakken na veelvuldig gebruik. Het biljartlaken dat te gemakkelijk scheurt bij het opspannen, een laken van lage kwaliteit dat te snel verslijt, enz.

  Arnaud biljartspecialist Playlife

Eerst kwamen de meeste tafels van verschillende leveranciers uit Azië. Het heeft wel wat tijd gevraagd om een betrouwbare leverancier uit die regio te vinden. Verder was ik in contact met verschillende fabrikanten en distributeurs uit verschillende Europese landen (Engeland, Frankrijk, Nederland, Portugal, Litouwen, Italië, en natuurlijk ook België). Met mijn lange ervaring op het terrein en een strenge leveranciersselectie, ben ik tot een betrouwbaar assortiment gekomen met producten waar ik zelf fan van ben. Het zijn dan ook producten waarvoor ik altijd goede feedback over krijg van mijn klanten. Dit is uiteindelijk waar ik het allemaal voor doe.

Passie voor biljarttafels

 

Mooie en kwaliteitsvolle biljartmeubels vind ik fantastisch om te zien en zijn mijn passie. Mijn grootste plezier is om mijn klanten te helpen en hen het beste passende model aan te reiken. Ik raad ook iedereen aan om in de showroom te komen kijken en ineens het plan van de toekomstige ruimte en foto’s mee te brengen. Vervolgens haal ik grote voldoening uit de plaatsing en het zien van het finale resultaat. Er is niets leuker dan de glimlach op de gezichten van mijn klanten te zien. Vooral samen met de tafel die correct in de kamer is geplaatst, uitgelijnd met de tegels of parket, in afwerkingen die opgaan in het interieur van de kamer.

Arnaud pooltafel specialist Playlife

Elk model is zeer persoonlijk en wordt op maat gemaakt. Er zijn vele opties zoals natuurlijk de maat van het speelveld van de biljarttafels. Vervolgens kan ook op het vlak van de afwerking zeer veel gekozen worden. Zoals materialen van het chassis, strips, de kleur van het laken, kleurcombinaties (banden en speeloppervlak), enz.

Biljart als eettafel

 

Uw biljart kan tegenwoordig ook een dubbele functie hebben om in een bepaalde ruimte te gebruiken. Ten eerste als een echte biljarttafel met leisteen waarop u fantastisch kan spelen, maar ook als een echte eettafel (biljart is dan verborgen). Op sommige modellen kan ook de hoogte van de biljarttafel of de eettafel aangepast worden met behulp van een systeem voor het ophogen van voeten (pompsysteem).

Playlife passie voor biljarttafels

Om samen te vatten, wanneer je overweegt om een biljart of pooltafel te kopen, moet u niet alleen letten op de esthetische aspecten en de prijs. Het is belangrijk om ook naar de onderliggende kwaliteit en duurzaamheid van de tafel te kijken. Zodat deze lang plezier kan garanderen, dit geldt voor zowel goedkopere als zeer dure modellen. Ik raad daarom aan om steeds professioneel advies in te winnen zodat je de ins en outs van verschillende modellen of merken te weten komt. Wanneer iemand mijn showroom bezoekt, streef ik ernaar zoveel mogelijk details en informatie te verstrekken. Zo kan ik mijn potentiële klanten begeleiden naar het model dat het beste overeenkomt met wat ze zoeken. Met een beetje geluk slaag ik er dan ook vaak in om mijn grote passie voor biljarttafels over te brengen naar mijn klanten. 

Arnaud Browaeys

Zaakvoerder van Playlife

Meer posts.